Grafik Tasarımcılarının İşine Yarayacak Yardımcı İçerik Siteleri

Tasarımlarımızı yaparken tıkandığımız noktalarda elimizin altında her zaman konuyla ilgili bir bilgi materyalinin olmasını isteriz. Bunun içinde bize en hızlı kaynak sağlayan internet hepimizin vazgeçilmez noktasıdır. 100'lerce çıkan google sayfalarını tarayıp vakit kaybetmektense, çeşitli önerilen siteler üzerinde gezip, onları tanımak ve bir ansiklopedi kıvamında bize bilgilerin yeterli olup olmadığını araştırmak her zaman işimizi kolaylaştırır. Bu şekilde de aklımızın bir köşesinde kurtarıcı siteler oluştururuz ve ilk olarak onları ziyaret ederiz. Gelin hepbirlikte bir çok zengin içerikli site arasından seçtiğim adreslere göz atalım.



Bu sitelerden ilki www.smashingmagazine.com adresidir. Hem programcı arkadaşların hemde biz tasarımcıların işine yarayan zengin içerikli mükemmel bir kurtarıcı. Ayırılmış kategorilere özel içerikler ve ekstra tasarım içerikli reklam siteleri, tek site içerisinde tüm işimizi halletmize imkan sunuyor.




Konu aldığımız bir diğer yardımcı sitemizde www.graphicdesignjunction.com. Yine kendi içersinde oluşturduğu konu başlıklarına özel içeriği, kaliteli görsel paylaşımı ve bir çok anlatımla birlikte aradığımızı bulabileceğimiz sitelerden biri. Free içerikli yardımcı materyaller sunmanın yanında tutorial anlatımlarını da sizlerle anlaşılır bir şekilde paylaşıyor. Font önerileri, ikon setleri, jquery, wordpress gibi daha bir çok yardımcı başlıklar site içerisinde mevcut.




Ve son olarak, yine çeşitli görsel materyaller bulabileceğimiz ve belkide tasarımlarımıza hayat kazandıracak ince detayları bizlerle free olarak paylaşan www.graphichive.net sitesi.




Yalnız tüm tasarımcıların dikkatli ve özverili olması gerektiği bir kou var. Free dosyalarda çoklu ortamlara sunarken, paylaşacağımız dosyayı yapan kişilerinde emeklerine saygısızlık etmemek ve emek hırsızlığının önüne geçmek adına, içeriklerin lisans kullanımlarını okuyarak gerekli şartları uygulamak birbirimizi destekler örnek bir davranış olacaktır.

Gününüz yaratıcı fikirlerle geçsin.

Popüler Yayınlar