Zorlu Çalışma Koşulları ve Kazanılan Dostluklar

Bazen tasarım yaparken kafamızın içindekileri boşaltıp başka alemlere uçmak isteriz. Biz tasarımcılar da bu istekleri hayal edip hayata geçirebilen özel insanlarız. Kafalarımız normal insanlardan farklı çalışır. Kimi zaman bulunduğumuz yere göre görünmez hunilerimiz vardır başımızda, kimi zaman da bizden insanların yanında gerçek huniler. Stabiliteden sıkılan, her daim aksiyon arayan, kimi zaman daralıp tıkandığımızda çözüm bulabilmek için tuvalete gidip düşünen, kimi zaman da bilgisayarını kapıp moduna göre ortamlarda takılan kişileriz.



Bizi diğer mesleklerden ayıran en büyük şey, başımızı alıp gittiğimiz yerlerde bile kaplumbağa gibi işimizi - evimizi sırtımızda taşıyabilmek. Enerjimizi ve verimliliğimizi her tür ortamda koruyabilmemiz, hayatı en uç noktalarından görüp yaşayıp onları kimsenin göremediği şekilde belli grafiksel çizgilere dönüştürüp insanlara aktarabilmemiz bu işin en keyfli yanı.


Kurumsal ya da ajans gibi yerlerde çalıştığımız da oluyor. Zaten çoğunluğumuz bu şekilde hayatımızı sürdürüyoruz. Ajanslar, kurumsal firmalara göre daha yoğun çalışma ortamına sahip olsa da kurumsala göre bir nebze daha eğlenceli ve motivasyonu üst seviyede yaşayabilen yerlerdir. Kurumsal firmaların çoğunda motivasyon adına hiç bir etkinlik ya da uygulama yoktur. Ama edindiğim tecrübelere göre kurumsallarda ve ajanslarda arkadaş ortamınız ve çalıştığınız ekip arkadaşlarınızla esir kampında gibi hissettiğiniz boş vakitlerinizi eğlenceli ve dolu dolu geçirebiliyorsanız, motivasyonel uygulamalar olmasa dahi o ekipten ayrılmamak için sıkıcı işinize bile katlanabilirsiniz.


Ben de yolundan geçtiğim firmalardan çok güzel dostluklar edindim. Kafa dengi olduğumuz her departmandan insanlarla yeri geldi kafalarda hunilerle yeri geldi zorlukların üstesinden kendimize ödüller vererek geldik yeri geldi insanların ciddiyetlerini umursamadan delice eğlendik.



Kimi zamanda kendimizi kurumsallığın kasvetinden kurtulup rahatlatıcı havası olan mekanlarda ileride gerçekleşmesi umudu ile eğlenceli hayaller kurduk. 


Hepimizin ortak özelliği aslında aynıydı. İşimizi tüm zorluklara rağmen keyif alarak, en iyi şekilde yerine getirip altına ekipçe imza atmak ve daha iyi şartlarda daha iyiye götürmekti. 


Ben kendimi çok şanslı görüyorum. Burda paylaşamadığım daha nice güzel çalışma arkadaşlarım oldu, hepimiz birbirimizden güzel şeyler öğrendik ve hepsiyle bir yerde tekrardan bir ekipte olmak için birbirimize dilekler gönderip duruyoruz. Kopamıyoruz. Birbirimizden güç alıyoruz ve bu güçle zorlu çalışma koşullarına kahkahalarla karşılık veriyoruz. Mesleklerimiz ne oluras olsun, birlikte iş yapıyorsak bu işten birlikte keyif almalı ve bu zamanların tadını çıkarmalıyız.


Herkese tasarım dolu günler :)

Popüler Yayınlar