İlgi Çekici İki Farklı E-Ticaret Sitesi  Tasarımları

İki farklı karakter ve kullanıcı üzerindeki minimal sayfa tasarımı, etkisi ile e-ticaret sitelerindeki karmaşıklığa açılan savaşta sadeliğe giden örneklerden ikisini sizlerle paylaşacağım. Fontlar, ikonlar, görsel efektler ve daha önce sık rastlamadığımız yaratıcı yönlendirmeler gibi daha bir çok tasarımsal etki... Gelin bu iki site tasarımını birlikte inceleyelim.



Bonobos
Tasarım anlamında stabil şablonlardan arınmış, eğlenceli görsellerden oluşan karakteristik bir alışveriş sitesi karşımızda. Bonobos.com'un tasarımı üzerinde alışveriş deneyimi adeta pürüzsüz. İyi tipografi ve renkler tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. İnternetten alışverişi daha eğlenceli bir hale getirerek, müşteri dikkatini ürünlere ve özelliklere odaklanmasını sağlıyor. İkonlardaki açıklık ve karakteristik grafikler müşterinin kolayca doğru sayfayı bulmasını kolaylaştırıyor. Ödeme form tasarımı şık ve temiz. Gereken veri miktarı açıkça yönetilebilir parçalara ayrılmış olduğundan asla karşı konulamaz. Ana sayfada bulunan görsel şov adeta marka kataloğu havasında. Ürün sayfalarında kullanılan fotoğraflar karmaşadan uzak bir şekilde minimal olarak müşteriye sunulmuş. Bu özellik de müşteriye tasarımsal bir yardım olarak onlarca ürün arasından, aranılan görseli kolay bulmalarına yardımcı olmaktadır.






Martina Sperl
Martinasperl.at mobilya üzerine yapılmış minimal bir alışveriş sitesi. Martina Sperl'e ait tasarımlardan oluşan bu basit sitede gördüğümüz yönlendirme özelliklerinden farklı olarak ekranın sağ tarafında navigasyona benzetilen bir ikon tasarımı mevcut. İşaretin herhangi bir noktasına tıkaldığınızda farklı sayfalara yönlendiriyor. Çarpıcı ürün ve tasarımcı odaklı fotoğraflar, Hover efekti basit ama cesur, öğe sayısını gösteren ve cesaretle sans-serif olarak kullanılmış büyük bir yazı tipi... İleriki sayfalarda ürünün yapım aşamasını anlatan video sayfanın tümüne entegre edilmiş Tasarımcı biyografisi ve 3-D mobilya görüntüleri de etkileyici.




Popüler Yayınlar